Koop-advies / Aanschaf trommel

Ik kan trommels leveren van Hedwitschak en Brendan White. Beide bouwers leveren hoge kwaliteit stembare trommels.

Advies: koop géén goedkope, niet-stembare trommel van rond de 60 Euro. Een zg. toeristentrommel…
Een trommel van wat betere kwaliteit kan bijna altijd voor ongeveer hetzelfde bedrag doorverkocht worden omdat het bespelen de kwaliteit alleen maar verhoogt.
Neem een trommel met uitsparing bij diepere trommels (15 cm diep) als je armen niet al te lang zijn 🙂   ik adviseer ook de SINGLE skin voor beginners (Brendan White)

Ben je serieus aan het overwegen om een  zeer goede trommel aan te schaffen, kijk dan eerst even op de sites:

  • Brendan White (woont in Velthoven, NL) www.bodhran.nl (vanaf 250 Euro) – stoere, zeer stevige, betrouwbare trommels met goed natuurvel dat volume kan leveren. Moet wel ingespeeld worden
  • Christian Hedwitschak (Zuid-Duitsland) www.bodhranmaker.de (vanaf 250 Euro) – elegante design-trommels met flexibel vel daardoor een groot bereik tussen laag en hoog. Budget:  de CORELINE serie

Bij de Celtic Shop in Bergen op Zoom (www.celticshop.nl) zijn leuk-geprijsde bodhrans te koop – ik adviseer dan de zg. ‘SESSION’ bodhran (135 Euro) deze is eveneens stembaar.

Om te spelen heb je een tipper (stokje) nodig – begin met een tipper van ongeveer 20 – 22 cm – niet te zwaar en niet te volumineuze uiteinden.
Binnenkort meer hierover